Uld og eksem

Posted: Oct 25 2014

En del børn bliver ramt af børneeksem når de er helt små. Det skaber stort ubehag hos barnet med kløende og irriteret hud. Huden hos børn med atopisk eksem mangler naturlige fedtstoffer, og tørrer derfor lettere ud med kløe til følge. Ofte vil lægen blandt andet fraråde brugen af uld som undertøj til børn med børneeksem, men børnene kan ofte også have en meget stor glæde ved uldens egenskaber, fordi det tillader den sarte hud at ånde, og fordi det temperaturregulerer. Hvis du gerne vil bruge uld til dit barn med børneeksem har jeg samlet lidt tips og gode råd til hvad du skal gå efter. Bemærk at det er tips fra andre forældre da jeg ikke selv har haft børneeksem inde på livet. 

Når du begynder at bruge uld skal du være opmærksom på at dit barn ikke skal have så mange lag på. Ofte er uldundertøj nok, evt med en bluse over. Hvis dit barn er for varmt kan der komme varmeknopper som ikke må forveksles med selve eksemen.

En af de uldblandinger som er velegnet til børneeksem er uld/bomuld hvor bomulden er inderst mod huden og ulden er yderst. Der har vi blandt andet serier fra Joha og Småfolk og strømpebukser fra MP strømper.

                                       

 

Mange forældre udtaler også at blandinger i uld/silke er rigtig gode. Her er de to materialer strikket sammen, så man får både uld og silke mod huden, men blandingen er ofte så fin at ulden ikke kradser barnet.

I uld/silke har vi gode serier fra Joha (15% silke), iobio (30% silke), Engel (30% silke) og Hust&Claire (15% silke)

                     

Hvis du helst vil bruge ren uld kan jeg virkelig anbefale uldundertøjet fra Wheat. Det er lavet i den blødeste merinould af meget fine fibre. 

   

En sidste løsning kan være at bruge en bomuldsbody inderst med en uldbluse udenpå. Det er ikke lige så godt som uldundertøj inderst , men vil stadigvæk lune.

 

Comments

Skriv en kommentar.

Alle kommentarer til bloggen bliver læst inden de bliver lagt op.