Brevkasse - Sparker dynen af.. hvilken uld bør jeg vælge?

Posted: Dec 10 2016

Hej uldbørn! 

Jeg er ny i denne uldverden til babyer/børn - og jeg kunne ikke finde andre end jer, som jeg var sikker på kunne give mig kvalificeret svar. 

Jeg har en datter på 11 uger, som ofte skifter en del temperaturer i løbet af dagen. Om natten sparker hun ofte dynen lidt af uden jeg opdager det og bliver derfor hurtig kold på overkroppen. 

Ville uld tøj hjælpe her? I så fald, hvad vil I anbefale af tøj, som jeg kunne anvende i de forskellige situationer? Der er jo både ren uld, uld/silke, uld/bambus, uld/silke/bomuld osv. Det er lidt svært at finde ud af, hvad de forskellige bruges til og er gode til. 

Jeg ønsker også et eller andet overtøj, da vi nogle gange må tage hende op af barnevognen, når vi er på tur. 

Håber at I kan hjælpe. 

Ha en rigtig dejlig dag. 

Mvh Sanne.

_________________

Hej Sanne,

Tak for din henvendelse!

Jeg vil anbefale jer at bruge enten ren uld eller uld/silke. Begge materialer giver varme, men transporterer også fugt væk fra huden hvis din datter får det varmt. Til indendørs brug er det næsten altid nok med et enkelt lag uld. En natdragt i uld er meget velegnet til børn som ligger uroligt, fordi de så holder en jævn og stabil temperatur i løbet af natten. Husk også et par uldsokker eller at bruge natdragt med fod. De 3 mest populære natdragter er Johas med foldoverfod i ren uld, Engels uld/silke og Johas uld/silke.

I løbet af dagen er det vigtigst at holde kroppen veltempereret - dvs med en body i uld eller uld/silke - gerne langærmet. Det fungerer bedst at bruge ulden inderst ved huden fremfor fx at bruge en uldsweater over en bomuldsbody. 

Med hensym til når I er på tur kan jeg virkelig anbefale en køredragt i uldfleece. Det er ren uld som ligner fleece og er meget blødt. Jeg har både gode modeller fra Joha og Engel. Det smarte ved en køredragt er at hele barnet er dækket med ét stykke tøj. I barnevognen kan I bare bruge et tyndt tæppe over køredragten. Det er rigeligt med ét lag tøj under dragten - når det bliver rigtig koldt kan man supplere med en strikbluse/cardigan som mellemlag. En køredragt er også rigtig god til bæresele og biltur fordi barnet ikke 'skiller' på midten :-)

Du er meget velkommen til at skrive med flere spørgsmål, og jeg håber mit svar gav mening.

Mh Nina

uldbørn.dk

_____________________________

Åh, tak for sådan en god tilbagemelding - og dejlig målrettet til mine problemstillinger :-) 

1) Ville man kunne anvende fx en uld/silke body uden ærmer indenunder en alm body om vinteren?  

2) Er måske bange for, at en tyk køredragt vil være for stor til min datter i bæresele? Hun sidder stadig i babyindsats. Hvad kan man så bruge? Hun får jo varme fra min krop, men har stadig fødder, ben, hænder og hoved fri? 

Jeg er bare bange for at hun hele tiden skifter temperatur. Ind i mellem bliver hun nemlig lidt snottet, nyser og hoster. Og jeg kom frem til at uld vil afhjælpe dette. Hvad siger du?  

Ha en dejlig dag!

________________________

Hej igen :-)

1) Man kan sagtens bruge en uld/silke body under en bomuldsbody hvis den yderste ikke sidder for tæt. Vær opmærksomme på at når I når til dagpleje/vuggestuealderen, fordi mange steder må man ikke have dobbelt-body på, da det tager tid og slider på fingrene personalets fingre pga de mange knapper. Evt kan du bruge en bluse over body - så er den beskyttet og hun vil ikke skille på midten.

2) Både i går og i dag har jeg set børn i engel uldragter i bæreseler - er dog ikke klar over om det var med babyindsats. Ellers kan du overveje uldrib leggings og cardigan + futter, luffer og hue. Så er det lettere at fjerne et lag, men der er også meget mere at holde styr på :-)

Generelt bliver man ikke for varm i uld, da det netop regulerer temperaturen så godt. Du skal bare undgå blandinger med polyamid, acryl, (bomuld) og andre ikke svedtransporterende materialer. Ren uld (100%) og uld/silke er mest velegnet og jeg er sikker på det vil være godt mod snuen og hosten. Og husk at det er vigtigst med uld inderst fremfor yderst.

mvh Nina,

Uldbørn

Comments

Skriv en kommentar.

Alle kommentarer til bloggen bliver læst inden de bliver lagt op.