De 6 bedste grunde til at bruge uldundertøj til børn i vinterhalvåret

Posted: Oct 05 2016

Uldundertøj er meget anvendeligt og lækkert hele året rundt, men flere af uldens gode egenskaber gør i særdeleshed uldtøj velegnet i vinterhalvåret.

  1. Uld har en fantastisk isoleringseffekt. Uldfibre udmærker sig ved at der kan sidde mange små 'luftlommer' ved fibrene i forhold til andre tekstiler, og det er disse luftlommer som isolerer mod kulden.
  2. Uld varmer selvom det bliver vådt. Jo - den er god nok! Næste gang dit barn har fået vand i gummistøvlerne med uldsokker så mærk lige efter selv. Et par uldsokker er nemlig ikke kolde selvom de bliver våde. Denne effekt er også rigtig god ved uldvanter når de små skal lege i sneen.
  3. Uld giver mindre vasketøj. Når I bruger uldundertøj eller uldstrik behøver I ikke at vaske ret ofte, da ulden et godt stykke af vejen er selvrensende. Uld er naturligt smuds- og lugtafvisende, og uld kan sagtens bruges 4-5 dage før vask, hvis det luftes i løbet af natten. Strikbluser behøver slet ikke at blive vasket rigtigt, men kan nøjes med luftning. Den ene gevinst ved dette er at bruge mindre energi og penge på tøjvask, og den anden men mindst lige så vigtige gevinst er, at du ikke behøver at købe lige så meget uld, som hvis du bruger bomuld. Du sparer både på pengepungen og naturens ressourcer.
  4. Uld regulerer temperaturen. Det er rigtig godt til børn som ikke selv oplever vame/kulde. Både de helt små babyer som endnu ikke regulerer temperatur, og de større børn som er optaget af leg vil have glæde af uldens gode temperaturregulering. Med uld inderst er dit barn veltempereret i løbet af dagen, og det er en dejlig tryghed når de er overdraget til andres hænder i daginstitutionen.
  5. Uld leder fugt væk fra kroppen. Hvis du har et varmt barn eller et aktivt barn kan du glæde dig over uldens svedtransporterende egenskaber. Uld er fantastisk til at lede fugt og sved væk fra kroppen så huden holdes tør og komfortabel.
  6. Uld varmer meget i forhold til tykkelsen. Der er simpelthen ingen andre materialer der varmer så godt og fylder så lidt. Derfor er uld også meget velegnet til lag-på-lag påklædning fordi de tynde lag ikke generer, og børnene bevarer bevægelsesfriheden.

Til de helt små børn anbefaler jeg en uldbody inderst, og så er det godt at supplere med strømpebukser eller leggings, samt uldstrømper og en god hue.

Til børnehavealderen anbefaler jeg enten uldundertøj eller en langærmet bluse i uld. Til børnehavebørn er det godt at supplere med uldstrømper, hjemmesko, elefanthue og uldstrik.

uldbody uldsilke undertrøjeuldstrømper mp bluse i uld joha mp strømpebukser

 

 

Comments

Skriv en kommentar.

Alle kommentarer til bloggen bliver læst inden de bliver lagt op.