Vaskeanvisninger og gode råd om pleje af dit uldtøj

 

  • Vask sjældnere. Det allervigtigste når vi taler vask af uld, er at huske at det ikke behøver så ofte vask. Ofte er det rigeligt at lufte ulden udendørs i dejlig frisk luft. Jo mindre du vasker, des mindre er miljøbelastningen så selvom om vi har mange maskinvaskbare uldkvaliteter, så tænk på miljøet og vask ikke dine børns uld for ofte.
  • Vælg et vaskemiddel til uld. Dit vaskemiddel har også stor betydning. Brug altid vaskemiddel som er egnet til uld og andre naturfibre. De fleste rengøringsbrands fører et godt uldvaskemiddel, men gør miljøet en tjeneste og vælg et svanemærket produkt.
  • Maskinvaskbart uld: Brug altid din maskines uldprogram, og tøm tromlen umiddelbart efter vask. Den bedste måde at tørre dine uldprodukter er liggende på et håndklæde, men maskinstrikkede kvaliteter kan også sagtens hængetørre.
  • Uld som skal håndvaskes: Brug altid lunkent (30-40 C) grader varmt vand og undgå temperaturudsving. Det vil sige at du både skal vaske og skylle med lunkent vand, så du ikke giver ulden et kuldechok. Sørg for at dit vaskemiddel er helt opløst før vasketøjet puttes i baljen. Vask ulden forsigtigt - hvis du gnider for meget, kan du sætte uldens filtningsproces igang. Tryk forsigtigt overskydende vand ud inden du lægger dine tøjstykker til tørre.